Mekke-i Mükerreme’de Cebel-i Nur/Nur Dağı’nın Batısına Düşen Şi’bu’l-Mağsile Mevkiinde Bulunan Hicri İkinci Yüzyıl Başlarına Ait Mezar Taşı Ve Kitâbesi.








Mekke-i Mükerreme’de Cebel-i Nur/Nur Dağı’nın Batısına Düşen Şi’bu’l-Mağsile Mevkiinde Bulunan Hicri İkinci Yüzyıl Başlarına Ait Mezar Taşı Ve Kitâbesi. Siyaا Bazalt Taşına Yazılmış Olan Kitabe’nin bazı Parçaları kırıktır. Muhtemelen Bir Sel Felaketinde Düşüp Parçalanmıştır. Taşın Tüm Kimyevi ve Fiziki Testleri Yapılmıştır.



Kitâbe :


نقش: بخط كوفي جميل غير منقط محفور علی صخر من البازالت الأسود عثر عليه بشعب المغسلة غرب جبل النور بمكة المكرّمة يعود تاريخ هذا النقش الی القرن الثاني الهجري


اوّله سورة الفاتحة



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ (1)
الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (2) الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ (3) مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4) إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ (5) اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ (6) صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا الضَّالِّينَ (7

.........
صراط المستقيم
......الذين انعمت
.....هم غير المغضوب
......م  ولا الصالين
ا قبر المغيرة بن
.... بن المغيرة  بن
...... رضی الله عنه
..جعل الله
الحمد لله كثيرا الملك للله






Tercüme:

Kitâbe Fatiha Suresi ile başlamaktadır. Ancak bir hayli parçası kırıktır
Ardından “bu kabir El-Muğire bin... bin El-Muğire bin.... Radiyakllahu Anh (Allah Ondan Razı Olsun) ve Caelellahu (Allah... Kılsın)
Dikey olarak da  El-Hamdu Lillâhi Kesîra El-Mulku Lillâh (Allaha Çok Hamd Olsun. Mülk Allah’ındır.




Kitâbenin bir çok yeri kırık/Kayıp oluğundan kabir sahibinin tam ismi/künyesi ve kitabenin senesi/tarihi zabtedilememiştir.




Yorumlar

Popüler Yayınlar